Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Print this post
«Το Πολεμικό Ναυτικό είναι πιο χαλαρό, είσαι χύμα, μπορείς να έχεις μούσι, το Ναυτικό έχει δημοκρατική παράδοση κτλ κτλ».
Δε θα διαφωνήσουμε ότι στο Ναυτικό έχουν διαμορφωθεί οι όροι για να περνάνε καλά τα βύσματα και να εξαγοράζονται συνειδήσεις με κάθε λογής πελατειακές σχέσεις.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν εντάσσεται πλήρως στο σύγχρονα επιθετικά πολεμικά δόγματα. Με τη συμμετοχή του σε πολυάριθμες αποστολές εκτός συνόρων αποτελεί πρωτοπόρο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί στην εξωτερική πολιτική. Το Ναυτικό με τη δήθεν δημοκρατική παράδοση είναι οργανικό κομμάτι της ιμπεριαλιστικής πολιτικής ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Μιας πολιτικής που σε μια σειρά από περιοχές του πλανήτη π.χ. Βαλκάνια, Σομαλία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μέση Ανατολή φέρνει εξαθλίωση, πολέμους, εμφύλιους σπαραγμούς και ξεριζωμό σε εκατομμύρια ανθρώπους.


Κάπως έτσι συντηρείται ο φαύλος κύκλος της Μετανάστευσης και η ανθρώπινη δυστυχία που φτάνει κατά κύματα στην Ελλάδα. Και φυσικά το Ναυτικό παίζει σημαντικό ρόλο στην πάταξη της «λαθρομετανάστευσης».

Τους αναγκάζουμε να φύγουν από τις χώρες τους. Τους εμποδίζουμε να βρουν καταφύγιο στη δικιά μας. Για όλα αυτά δε φταίνε μόνο οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τα διπλά βάσανα των «λαθρομεταναστών».


Στο Ναυτικό Σταθμό Σάμου και συγκεκριμένα στο παρατηρητήριο, οι ναύτες γίνονται υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος. Οι διαταγές του υποπλοιάρχου Καραλή συγκεκριμένες: το ραντάρ σε λειτουργία για τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, των υπόπτων εμπορικών και των «λαθρομεταναστών» και οι πληροφορίες μέσω ασυρμάτου κατευθείαν στο Λιμενικό.


Μας κάνουν υποχρεωτικά συμμέτοχους στο έγκλημα. Συχνά βλέπουμε μετανάστες και μετά ακούμε πυροβολισμούς. Σφίγγεται η καρδιά μας μήπως έχουμε λερώσει και τα δικά μας χέρια με αίμα. Ακούμε συγχαρητήρια από τους λιμενικούς και ντρεπόμαστε γιατί κάποια πράγματα είναι πιο πάνω από το να περνάμε καλά, πιο πάνω από τις άγραφες άδειες.


Δυστυχώς δεν είμαστε μόνο εμείς. Έντονη φημολογία κάνει λόγο για τιμητικές άδειες στο Στρατό Ξηράς στους φαντάρους που εντοπίζουν μετανάστες.
Απαιτούμε απεμπλοκή του Στρατού από επιχειρήσεις Αστυνόμευσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://diktiospartakos.blogspot.com