Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΡΕΠΟΡΤΑΖ για τη δολοφονία 25χρονου Πακιστανού από αστυνομικούς στη Νίκαια

Print this post Την Παρασκευή 26/09/2009 στις 1:30 το βράδυ 15 περίπου αστυνομικοί (κάποιοι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα) εισέβαλαν στο σπίτι όπου έμενε ο Μοχάμεντ την ώρα που κοιμόταν. Αφού ξυλοκόπησαν όσους διέμεναν στο σπίτι, τον εντόπισαν άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές και τον έριξαν κάτω απ' το κρεβάτι του. Τον έσυραν βίαια κρατόντας τον απ' τα πόδια μέχρι την πόρτα του σπιτιού, και συνέχισαν μ' αυτον τον τρόπο μέχρι το αυτοκίνητο της αστυνομίας που βρισκόταν έξω με αποτέλεσμα να χτυπά το κεφάλι του στα σκαλιά της εξώπορτας του σπιτιού. Έπειτα τον μετέφεραν στο Α.Τ. Νίκαιας. Στο τμήμα κρατήθηκε 3 μέρες και υπέστη απάνρθωπα βασανιστήρια. Κρατούνταν δεμένος με τα χέρια πισθάγκωνα και κρεμασμένος ενώ αρκετές φορές υποβλήθηκε σε ηλεκτροσόκ.




Τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του επέστρεψε στο σπίτι του φέροντας βαριά τραύματα σε ολο το σώμα. Έμεινε στο σπίτι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 9/10 οπότε και οι συγκάτοικοί του τον βρήκαν νεκρό. Όλες τις προηγούμενες μέρες ανέφερε πως υπέφερε από πόνους, με την κατάσταση να χειροτερεύει το βράδυ της Πέμπτης 8/10. Παρά τους πόνους τους, οι συγγενείς τρομοκρατημένοι από το ενδεχόμενο σύλληψης και ανάλογου βασανισμού δίστασαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο ή να καταθέσουν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που δόθηκαν στον Ράδιο ΕΝΤΑΣΗ υπήρξαν μάρτυρες του βασανισμού που μετά το θάνατο του Μοχάμεντ εξαφανίστηκαν ή αρνήθηκαν να καταθεσουν για το περιστατικό. Οι ίδιοι μάρτυρες στην αρχή είχαν καταγγείλει το συμβάν στην Πακιστανική κοινότητα αλλά πλεόν κρύβονται και αρνούνται να καταθέσουν. Υπάρχει σαφής ένδειξη για προσπάθεια συγκάληψης από την πλευρά της αστυνομίας και εκβιασμού των μαρτύρων. Την ίδια ώρα τα καθεστωτικά ΜΜΕ σιωπούν και δεν κάνουν καμία αναφορά στο περιστατικό κρατόντας συνένοχη στάση. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε), σε τηλεφωνικη συνομιλία που είχαμε, μας είπε ότι "δεν έχουν κανονίσει να καλύψουν το περιστατικό" - σαν να είναι μικρής σημασίας(!).

Την Κυριακή 11/10 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το σπίτι του θύματος. Στην συγκέντρωση μαζεύτηκαν πάνω από 200 κάτοικοι και πραγματοποίησαν πορεια μέχρι το Α.Τ. Νίκαιας όπου τους περίμεναν πάνοπλοι περίπου 30 αστυνομικοί με ασπίδες καθώς και... ασφαλίτες.

Ο Ράδιο Ένταση καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση της δολοφονίας του Καμράν, να επικοινωνήσει μαζί μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι φοβούνται να μιλήσουν ενώ είναι πιθανό να δέχονται απειλές. Ο ΕΝΤΑΣΗ αναλαμβάνει να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους παρέχοντάς τους δικηγόρο και ότι χρειάζονται για να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Αναλυτικότερα τις μαρτυρίες αλλά και ανακοινώσεις από πολιτικούς φορείς που στήριξαν τη διαμαρτυρία μπορειτε να βρείτε εδώ


ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ