Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αστυνομικοί του Α/Τ Ακροπόλεως χτύπησαν 15χρονο Αφγανό

Print this post Νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας και μάλιστα εναντίον ανήλικου μετανάστη, μόλις 15 χρονών. Πριν καν περάσει ο πόνος για τον άδικο χαμό του 25χρονου νεαρού οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν, που οι ομοεθνείς του και ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, θεωρούν ως υπαίτιους γι' αυτό αστυνομικούς του Α.Τ. Νίκαιας, σήμερα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους τόλμησαν ξανά...

Τι τόλμησαν; Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 19.00 και επί της συμβολής των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα παιδάκι 15 χρονών από το Αφγανιστάν και δίχως αιτία και αφορμή άρχισαν να το χτυπούν. Μαζί με τον ανήλικο Αφγανό και ένας συμπατριώτης του, ο οποίος ως μέλος της Αφγανικής Κοινότητας διερωτήθηκε το πώς και το γιατί... Aλλά τι τό 'θελε κι αυτός ο δύσμοιρος; Χειροπέδες και σύλληψη και ακολούθως "βόλτα" στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. "Στο σκληρό Αστυνομικό Τμήμα", όπως μάθαμε αργότερα από τον Αντιπρόεδρο της Αφγανικής Κοινότητας κ. Ζαλμάι Παστούν.

Όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε, μαζί με όλα τα παραπάνω, ακολούθησε συγκέντρωση μελών της κοινότητάς τους στο συγκεκριμένο τμήμα και ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας Του Πολίτη. Τελικώς, τέλος καλό, όλα καλά, αφού μετά από παρέμβαση του Υπουργείου οι δύο Αφγανοί αφέθηκαν ελεύθεροι και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Βέβαια, παρά την όποια επικοινωνία μας με το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, δεν καταφέραμε να πληροφορηθούμε για το γεγονός, αφενός γιατί ο κ. Διοικητής έλλειπε και αφετέρου διότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, όχι μόνο δεν ήξερε το γεγονός, αλλά και να το ήξερε, όπως χαρακτηριστικα μας είπε, θα έπρεπε να μιλήσουμε αύριο -δηλαδή σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως του ηλίου- με τον ίδιο τον Διοικητή.

Σκληρή δουλειά σας περιμένει κ. Οικονόμου ως νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, δε νομίζετε; Και θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα, με την διερεύνηση τούτης της υπόθεσης. ΕΔΕ κ. Οικονόμου, ΕΔΕ και μάλιστα το συντομότερο δυνατό...!!!

από http://www.e-rock.gr/site/