Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τι συνέβη στον Άγιο Παντελεήμονα;

Print this post Αποκαλυπτικό οπτικό υλικό από την επίθεση κατά του Αλέκου Αλαβάνου















Αθήνα
Φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό όπου καταγράφεται ό, τι συνέβη κατά την επίσκεψη του κ. Αλαβάνου την Παρασκευή στον Άγιο Παντελεήμονα παρουσίασε σήμερα η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» σε συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους από την «Ανοιχτή Πόλη», την «Ελεύθερη Αττική», τη «Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη», την «Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος» κ.ά.

Από το δημοσιοποιημένο υλικό φαίνεται ότι η αστυνομία είναι παρούσα, αλλά δεν επενέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του κ. Αλαβάνου. Στην επίθεση συμμετέχουν σωματώδεις, μαυροντυμένοι άνδρες και κουκουλοφόροι, τους οποίους συλλαμβάνει ο φακός σε φασιστικό χαιρετισμό. Μεταξύ όσων παρακολουθούν την επίθεση, χωρίς να συμμετέχουν, από την πλευρά των «αγανακτισμένων» βρίσκονται στελέχη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ένας εκ των οποίων μάλιστα φιλμογραφείται μέσα και έξω από τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι δυο σκηνοθέτες κ. Χρήστος Βούπουρας και Γιώργος Κόρρας, που τράβηξαν το κινηματογραφικό υλικό, από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη να πάρει θέση η Εκκλησία απέναντι σε αυτούς που βιαιοπραγούν στο όνομα της ελληνοχριστιανικής παράδοσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.in.gr