Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Εξέγερση μεταναστών στα κρατητήρια Ελληνικού -Απείλησαν να αυτοκτονήσουν

Print this post
Ταραχές ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης στα κρατητήρια στο Ελληνικό. Κάποιοι μετανάστες εξεγέρθηκαν, ζητώντας την απελευθέρωσή τους, ενώ τρεις από αυτούς απείλησαν να αυτοκτονήσουν.

Περίπου 100 μετανάστες αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους και φώναζαν συνθήματα για την απελευθέρωσή τους. Τρεις από αυτούς, για τους οποίους έχει παρέλθει το 18μηνο, σκαρφάλωσαν στα κάγκελα, με θηλιές στο λαιμό και απείλησαν να αυτοκτονήσουν.

Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές, αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, «Ο Αλί Αμίν από το Μαρόκο και οι Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία ανέβηκαν σε ένα πολύ ψηλό τοίχο στο κρατητήριο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τη παράταση της κράτησης πέρα των δεκαοκτώ μηνών. Είναι τραυματισμένοι και έχουν περάσει θηλιά στο λαιμό τους. Δηλώνουν ότι δεν θα κατέβουν και ότι θα πέσουν αν αποπειραθεί να τους κατεβάσει βίαια. Ζητάνε την απελευθέρωση τους».

Πηγή: Εξέγερση μεταναστών στα κρατητήρια Ελληνικού -Απείλησαν να αυτοκτονήσουν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/172512#ixzz3F3pUL2Rj