Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κόντρα αστυνομικών-ΓΑΔΑ για τις ισορροπίες στον Αγ. Παντελεήμονα

Print this post «Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγ. Παντελεήμονα παραδέχθηκαν ότι οι συνθήκες κράτησης στο τμήμα είναι απάνθρωπες και πρόσθεσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ μεταναστών και ρατσιστικών ομάδων, διότι αν θεωρηθούν από αυτές ότι δείχνουν ευνοϊκή μεταχείριση προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απειλείται η ζωή των ίδιων των αστυνομικών οργάνων».

Η δήλωση φέρει την υπογραφή της ίδιας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Η ανακοίνωση εκδόθηκε ως απάντηση στους ισχυρισμούς του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ Μ. Νόβακ ότι «στα Αστυνομικά Τμήματα Αγ. Παντελεήμονα, Ομονοίας, Εξαρχείων, Ακροπόλεως βρέθηκαν στοιβαγμένοι πάνω από 40 κρατούμενοι σε φρικτές συνθήκες, χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι στο μητρώο κρατουμένων».

Η Ενωση επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία: «Ο κ. Νόβακ έκανε γνωστές τις ελλείψεις κρατητηρίων που έχουμε αναδείξει και καθημερινά αυξάνονται». Πρσθέτουν ότι «επίσης φαίνεται η ατολμία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, που δεν έχουν πράξει τα αυτονόητα».
Με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απαντά στην Ενωση και τη διαψεύδει: «Οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως χωρίς φοβικά σύνδρομα».