Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ - Επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

Print this post Eμμ. Μπενάκη 28, 106 78 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864
E-mail : pame@hol.gr http://www.pamehellas.gr

Αθήνα, 28.09.09

Προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των περίπου 200 αλλοδαπών (κυρίως Πακιστανών) που βρίσκονται στα κρατητήρια του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Θύματα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νομοθεσίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, χωρίς να είναι δική τους ευθύνη.
Αγωνιούν για ένα χαρτί που θα τους χαρίσει την πολυπόθητη νομιμότητα και το δικαίωμα στη δουλειά. Όμως αντί αυτού εισπράττουν από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία την πλήρη καταστρατήγηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, όπως το δικαίωμα στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Οι κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι μέσα σε βρώμικα κρατητήρια, σκεπάζονται με βρώμικες κουβέρτες και υπάρχει, σύμφωνα με καταγγελίες, μόνο μια τουαλέτα για όλους τους. Μάλιστα η υγεία πολλών είναι κλονισμένη και υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων.

Στη δε τηλεφωνική διαμαρτυρία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το βράδυ της Κυριακής 27/09/2009 οι αρμόδιοι δήλωναν αναρμόδιοι και απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απαιτεί να παρθούν αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή διαβίωση των μεταναστών. Να παρέχεται υγιεινή και επαρκής σε ποσότητα τροφή καθώς και πόσιμο νερό και όχι από την βρώμικη τουαλέτα.

Να τους επισκεφθεί γιατρός και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει την παροχή εμβολίων, φαρμάκων και ότι άλλο χρειάζεται για την ατομική τους υγιεινή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία