Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Εξέγερση μεταναστών στα κρατητήρια Ελληνικού -Απείλησαν να αυτοκτονήσουν

Ταραχές ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης στα κρατητήρια στο Ελληνικό. Κάποιοι μετανάστες εξεγέρθηκαν, ζητώντας την απελευθέρωσή τους, ενώ τρεις από αυτούς απείλησαν να αυτοκτονήσουν.

Περίπου 100 μετανάστες αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους και φώναζαν συνθήματα για την απελευθέρωσή τους. Τρεις από αυτούς, για τους οποίους έχει παρέλθει το 18μηνο, σκαρφάλωσαν στα κάγκελα, με θηλιές στο λαιμό και απείλησαν να αυτοκτονήσουν.

Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές, αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Διεθνής Αμνηστία: Ο αριθμός των νεκρών στη Μεσόγειο αυξάνεται, ενώ η Ευρώπη κοιτάζει από την άλλη μεριά

Aποκαλυπτική έκθεση έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, τα ξημερώματα, η Διεθνής Αμνηστία:


Ένα χρόνο μετά τα ναυάγια στη Λαμπεντούζα, που στοίχισαν πάνω από 500 ζωές, μια νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επισημαίνει πώς η επαίσχυντη αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συμβάλλει στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεκρών με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.


Η νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, Ζωές έρμαιες: Πρόσφυγες και Μετανάστες σε κίνδυνο στην κεντρική Μεσόγειο (αγγλική έκδοση) περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα των πρόσφατων επισκέψεων στην Ιταλία και τη Μάλτα, συμπεριλαμβανομένου ενός ερευνητικού ταξιδιού σε ιταλικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι συνεντεύξεις με επιζώντες από τα ναυάγια, με εμπειρογνώμονες και με τις αρχές, εκθέτουν την πραγματικότητα των κινδύνων που αντιμετωπίζουν όσοι δραπετεύουν από τον πόλεμο, τη δίωξη και τη φτώχεια, καθώς και τη θλιβερή ανταπόκριση των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών.