Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2010

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αναθεωρήσουν αμέσως την πολιτική τους να φυλακίζουν παράτυπους μετανάστες και αιτούντες άσυλο, περιλαμβανομένων πολλών ασυνόδευτων παιδιών, υποστήριξε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία με νέα έκθεσή της.

Στην παρανομία χιλιάδες μετανάστες για λίγα ένσημα

Μορφονιός Ν.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/07/2010
 
"Σήμερα, εννιά μήνες μετά, μπορούμε να πούμε ότι ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς προσδοκίες για την τακτοποίηση των μεταναστών που έχουν εκπέσει από το καθεστώς νομιμότητας για μερικά ένσημα, αλλά και για την πλήρη τακτοποίηση της δεύτερης γενιάς μεταναστών, δυστυχώς διαψεύδονται"...
Με τα λόγια αυτά τα μέλη της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αναντιστοιχία των κυβερνητικών εξαγγελιών και τη στασιμότητα στις διαδικασίες για το άσυλο και το μεταναστευτικό, που οδηγούν στην παρανομία δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες. Αρκετές απ' αυτές βρέθηκαν οι ίδιες και μίλησαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Ομάδα στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος, περιγράφοντας τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται εξαιτίας της έλλειψης λίγων ενσήμων ή άλλων παράλογων απαιτήσεων του μεταναστευτικού νόμου.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αντί για λύση, απέλαση;

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Προς μια μεγάλη διάψευση οδεύει η μεταναστευτική μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη νομοθετικής λύσης για τους μετανάστες που κινδύνευαν να απονομιμοποιηθούν.
Ζητείται και πάλι ελπίς  

Παράνομοι στη χώρα που γεννήθηκαν

Βρίσκονται κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή τους χωρίς άδεια παραμονής, επειδή οι γονείς τους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένσημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια

Θύματα της γραφειοκρατίας τα παιδιά μεταναστών

Της Μαριας Δεληθαναση

Μπορεί ο πολύκροτος νόμος για την ιθαγένεια να θεωρήθηκε ιδιαιτέρως ευεργετικός για τους αλλοδαπούς, όμως συνεχίζει να αφήνει στην παρανομία αλλοδαπούς 1ης και 2ης γενιάς που ζουν περισσότερο από μία 15ετία στη χώρα.